128 Μέρες στα Μπλόκα

Λίγους μόνο μήνες μετά την εφαρμογή των πρώτων μέτρων λιτότητας από την κυβέρνηση, οι κάτοικοι της Κερατέας αποφάσισαν να αγωνιστούν ενάντια στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής τους, στην αυταρχική πολιτική του κράτους και στα εταιρικά συμφέροντα που βρίσκονταν πίσω από την κατασκευή ενός ΧΥΤΑ δίπλα σε κατοικίες και χωράφια.

Για το ντοκιμαντέρ εργάστηκε μια συλλογικότητα τριών κινηματογραφιστών· της Αφροδίτης Μπάμπαση, του Κωνσταντίνου Κατριού και του Επαμεινώνδα Σκαρπέλη. Η ιδέα τους ήταν να παραχθεί μια ανεξάρτητη ταινία, που θα αποκάλυπτε τη σχέση ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τις εταιρίες δίνοντας έμφαση στον αγώνα και τα επιχειρήματα των κατοίκων της Κερατέας.

 • Κωνσταντίνος Κατριός

  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, όπου και ζει.

  Ο Κωνσταντίνος Κατριός εργάζεται ως υπεύθυνος παράγωγης στο Doctv.gr. Δουλεύει επαγγελματικά στον χώρο της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και της διαφήμισης από το 2010.

 • Αφροδίτη Μπάμπαση

  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985, όπου και ζει.

  Η Αφροδίτη Μπαμπάση εργάζεται ως πολιτική επιστήμονας, αυτό το διάστημα ως συνεργάτης βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Επιπλέον αρθρογραφεί για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του προσφυγικού ζητήματος καθώς και των δικαιωμάτων των κρατουμένων.

 • Επαμεινώνδας Σκαρπέλης

  Γεννήθηκε στη Σύρο το 1978 και ζει στην Αθήνα.Ο Επαμεινώνδας Σκαρπέλης εργάζεται ως υποτιτλιστής, κινηματογραφιστής και μοντέρ. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ και τηλεοπτικά κανάλια της Ελλάδας και έχει βραβευτεί για το έργο του. Αυτό ήταν το πρώτο του συνεργατικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.